Versland Selection. Légumes frais de la plus haute qualité.

Français

Versland

Contact direct? Appel +31 174-287715

N & J Konsman

Nom d'entreprise:N & J Konsman
Localisation (s):Oostvoorne, Pays-Bas
‘s-Gravenzande, Pays-Bas
Cultivation: La laitue grasse
La laitue iceberg
La laitue romaine
Le céleri
Le chou romanesco
Les endives
Zone:2,7 hectares

15.000 m2 vollegrond teelt voor Bindsla, Andijvie en Kropsla.

Jan en zijn zoon Robbin Konsman leverden kropsla aan Versland. Deze werd geteeld in Oostvoorne, in een kas van 15.000 m2.

“Inderdaad, werd geteeld,” zegt Jan Konsman. Inmiddels is de kas afgebroken en is het perceel omgebouwd tot een vollegronds bedrijf. Daarnaast is er moderne kas gehuurd in ‘s-Gravenzande waar het tweetal zich de komende jaren toe gaat leggen op de teelt van diverse bladgewassen en bladgewassenzaad. De ondernemers gebruiken de kas voor de voorjaarsteelt van Bindsla, Andijvie en Kropsla. Deze bladgewassen gaan jaarlijks de eerste week van januari de grond in.

Bekijk onze bladgewassen

Versland is betrokken bij de teelt.

“Vooral de teeltkennis en begeleiding en het dagelijkse contact met de commercie ervaren wij als zeer prettig”.

Jan ervaart de samenwerking met Versland positief. “Vooral de teeltkennis en begeleiding van Versland vind ik top, ze zijn niet alleen koper maar zijn ook betrokken bij de teelt. Ook het dagelijkse contact met de commercie ervaren wij als zeer prettig”.

Neem contact op met Versland

Vollegrond teelt van romanesco, bleekselderij, andijvie en ijsbergsla.

Het slopen van de kas in Oostvoorne gaat Jan Konsman aan het hart. Hij heeft hier jaren geteeld.

“In overleg met Versland hebben we besloten om de vollegronds tuin rustig vol te planten met Romanesco en Bleekselderij, met een volgteelt van andijvie en wat ijsbergsla”, zegt Jan.

Jan -en Robbin Konsman realiseren zich goed dat het telen van groenten in de vollegrond heel wat anders is dan onder glas. Het teeltplan is al diverse keren besproken en gewijzigd. Het teeltplan is zo gepland dat de werkzaamheden zo gelijkmatig mogelijk verdeeld zijn.

Assortiment groenten

Goed teeltseizoen door sterke ondernemers

Snel en ambitieus ten opzichte van bedachtzaam en voorzichtig

Jan Konsman, heeft de bedachtzame en meer voorzichtige benadering van ondernemen. Robbin Konsman, 33 jaar jonger, is ambitieus en wil snel veranderingen doorvoeren. Samen vinden ze het compromis, wat heeft geleid tot goede resultaten in de teeltseizoenen.

Specialistenwerk.

Robbin heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring in huis en regelt daarom de planning van de gewassen. “En dat doet hij echt goed”, aldus een trotse Jan Konsman. “ Het is mooi om te zien dat er een jonge generatie opstaat en met zo’n enthousiasme er tegenaan gaat!”.

Alle gewassen van N & J Konsman worden met zorg geteeld én verpakt.

Bekijk ons volledige assortiment