Versland Selection. Frisches Gemüse von höchster Qualität.

Deutsch

Versland

Direkter Kontakt

Firma R.L. de Vries en zoon

R.L. de Vries en Zoon - VerSlavend lekker!

Firmenname:Firma R.L. de Vries en zoon
Ort (e):Heemskerk, Niederlande
Anbau: Eichenblattsalat
Lollo Bionda
Lollo Rosso
Römersalat
Rucola

Al 5 generaties lang heeft de familie de Vries een tuinbouwbedrijf in Heemskerk.

De zandgronden, gelegen tegen het Heemskerkerduin, zijn zeer geschikt voor de teelt van diverse groenten, bloemen en planten. De snelle opwarming van de grond in het voorjaar, gecombineerd met veel zonuren en een gunstige invloed van de zee zorgen voor een optimaal klimaat. Door de jaren heen zijn er door de familie de Vries onder andere aardbeien en spinazie geteeld. Sinds 2002 is het bedrijf gevestigd op een andere locatie in Heemskerk en telen ze bladgewassen. Lollo Bionda en Lollo Rosso, beide kleuren Eikebladsla, Expedition en Romeinse sla worden hier met zorg geteeld.

Bekijk alle bladgewassen

Goede samenwerking met Versland.

Fijne samenwerking door korte lijnen en goede communicatie.

Over de samenwerking met Versland is Ramon de Vries kort en duidelijk: “We hebben elkaar nodig, en wij als tuinders moeten de natuur volgen. Het is fijn als je afnemer daarin meedenkt. Korte lijnen, vooruit communiceren, duidelijk en eerlijk zijn.”

Contact opnemen met Versland

Sla en bladgewassen met Milieukeur

Sinds 2014 is het bedrijf Milieukeur gecertificeerd voor de teelt van sla en bladgewassen.

De hele bedrijfsvoering wordt tegen het licht gehouden met betrekking tot de flora en fauna in en om het bedrijf. De extra strenge regels met betrekking tot water, gewasbescherming en bemesting zijn uitdagend maar haalbaar.

Bekijk onze certificaten

Eerste rucola teler in Nederland

In 2013 zijn er de eerste proeven rucola gezaaid, met een zelf ontworpen zaaimachine.

De buitenteelt van rucola in Nederland was toen nog een onbeschreven blad. Intussen zijn Ramon -en Douwe de Vries, met vallen en opstaan, gespecialiseerd in het telen van rucola. Er zijn continu verbeteringen ten opzichte van voorgaande teeltseizoenen. De laatste jaren zijn er flinke sprongen gemaakt in de grondbewerking en het zaaien. De ervaringen worden ingezet om oogstmachines en teeltstrategie te verbeteren voor het opvolgende seizoen. Tractoren en machines worden nagezien en aangepast voor een volgend succesvol teeltseizoen.

Meer weten over onze rucola

Uitvinders van een elastiekmachine en de eerste zaaimachine

Niet vies voor een uitdaging en een uitvinding, zo zou je Ramon -en Douwe de Vries, vierde en vijfde generatie, het best kunnen omschrijven.

Een groot deel van de machines die gebruikt worden zijn op zijn minst aangepast naar eigen wens, hoewel ze ook niet bang zijn om het helemáál zelf te verzinnen. Veel oplossingen, met boerenverstand uitgedacht, vind je terug in het hele bedrijf. “Dat zit in ons bloed”, stelt Ramon de Vries, terwijl hij plotsklaps wegloopt uit de kantine om even later terug te komen met een wonderbaarlijke machine.

“Mijn grootvader teelde veel rabarber maar elastiekjes om te bossen waren nergens te vinden. Dus moesten we ze zelf maar maken”. Wat volgde was een machine die op zijn zachtst gezegd tot de verbeelding spreekt. Het apparaat, wat grofweg bestaat uit een heggenschaar, het crankstel van een fiets, een elektromotor, een stel krukassen en wat snaren maakt perfecte ronde elastiekjes van binnenbanden.

“Ik vind die dingen nog regelmatig aan de schoffels van de schoffelmachine, terwijl we ze alláng niet meer gebruiken. Toch wel goed spul”, grapt Douwe de Vries.
Daarnaast was opa de Vries de uitvinder van de eerste zaaimachine voor spinazie met meerdere rijen.

Geniet jaarrond van de verSLAvend lekkere slasoorten van R.L. de Vries en Zoon.

Sla en andere bladgewasssen